Waarom ik bijna 200 meloenen at in 2020

24 april 2024 - Wynke Haanstra

Hoeveel meloen heb jij gegeten in 2020? Een? Misschien twee? Zonde! Ik rond de 200. Waarom? Omdat meloenen essentieel zijn voor elk genezingsproces en zeker voor mensen die moeite hebben om zich beter te voelen of vastlopen wat betreft progressie. 

Meloenen zijn voorverteerd wat betekent dat ons spijsverteringsstelsel nauwelijks moeite hoeft te doen om ze te verwerken. De fructose in meloen verlaat je maag in minder dan een minuut waarna de rest van het fruit direct je darmstelsel in gaat waar het versterkend en aanvullend werkt. Het sap van meloen bindt zich actief aan allerlei soorten ‘gif’ in ons lichaam zoals schimmels, neurotoxines, mycotoxines, onverteerde (rottende) eiwitten, ammoniak, gas, en bacteriële toxines. Meloensap spoelt al deze toxines letterlijk weg waardoor je immuunsysteem de kans krijgt zichzelf te herstellen. Meloenen verdunnen het bloed wat gunstig is voor het tegengaan van hart- en vaatziekten. Daarnaast is het een van de meest alkaline producten die je kunt eten. Meloen bevat ook een hoog gehalte aan silica wat goed is voor je botten, huid, haar, gewrichten en tanden. Alleen maar voordelen!

Meloenen zijn ge-weldig voor: mysterieuze onvruchtbaarheid, de ziekte van crohn, colitis ulcerosa, IBS, hart- en leverziekten, diabetes, acne, depressie, blaasontsteking, schimmelinfecties, herpesinfecties en nog veel meer!

Los van al deze voordelen smaken meloenen geweldig. Watermeloen smaakt het beste in stukjes of als versgeperst sap. Alle andere meloenen eet ik het liefst geblend. Net alsof je een echte romige milkshake in je hand hebt! De ALLERbeste meloenen voor het maken van milkshakes? Sneeuwbal of ook wel Dinomeloen genoemd. In 2020 heb ik ze voornamelijk gevonden bij de LIDL! Good luck chasing melons! 

Liefs,

Wynke

*Deze informatie is afkomstig van Medical Medium.