Waarom ik dagelijks de Heavy Metal Detox Smoothie drink

29 september 2023 - Wynke Haanstra

Toxische zware metalen zijn letterlijk overal om ons heen en zitten in een hele hoop (gebruiks) producten waar we dagelijks mee in aanraking komen. Denk aan: aluminiumfolie, blikjes, papier van kauwgom, tandpasta, batterijen, haarverf, make-up, deodorant, muurverf maar ze zitten ook in en op ons voedsel (bv. pesticiden). Kortom: je kunt heel veel doen om het te vermijden, maar de werkelijkheid is dat je er niet aan ontkomt. 

Zware metalen vergiftigen letterlijk ons lichaam. Ze kunnen oxideren en produceren neurotoxinen (gifstoffen die de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden). Neurotoxinen promoten ontstekingen in organen, hersenen en het zenuwstelsel. Als dat gebeurt kun je symptomen ervaren zoals geheugenverlies, brainfog, vermoeidheid en depressie. Ook veroorzaken toxische zware metalen ontstekingen in onze maagdarmstelsel. 

Los van wat zware metalen zelf aan problemen en schade veroorzaken zijn ze ook nog eens goed ‘voedsel’ voor veel bacteriën, parasieten en virussen in ons lijf. Die floreren daarop, en dat is nou juist wat we niet willen!

De ingrediënten van deze heerlijke smoothie werken in synergie om zware metalen zoals kwik, lood, aluminium, nikkel, koper en cadmium uit je lichaam te krijgen. Als je deze smoothie elke dag drinkt weet je zeker dat er meer metalen uit gaan, dan er dagelijks in komen en ga je snel verschil (in klachten) merken!

Ingrediënten: 

  • 2 bananen
  • 1 sinaasappel (geperst!)
  • 250 gram wilde bosbessen
  • 1 flinke hand verse koriander
  • 1-2 theelepels spirulina
  • 1-2 theelepels gerstegrassappoeder
  • 1 eetlepel atlantische dulse vlokken 
  • 1 beker water (optioneel) 

Hoe werken de 5 belangrijkste ingrediënten samen?

Gerstegrassappoeder: bereidt metalen voor om compleet geabsorbeerd te worden door spirulina. Dit gras heeft de kracht om zware metalen uit je milt, alvleesklier, darmen, voortplantingsorganen en schildklier te trekken. 

Spirulina: trekt zware metalen uit je hersenen, lever en zenuwstelsel. Het absorbeert de zware metalen die losgemaakt zijn door het gerstegrassappoeder. Let op: hawaiiaanse spirulina is van de beste kwaliteit. 

Koriander: heeft de eigenschap om heel diep in het lichaam te gaan en op moeilijk bereikbare plaatsen zware metalen aan zich te binden. Ook metalen die er je hele leven al zitten omdat je ze meegekregen hebt van je voorouders. Denk hierbij aan kwik. 

Atlantische dulse: dit eetbare zeewier bindt zich aan lood, aluminium, koper, cadmium, nikkel en kwik. Het gaat vooral diep op zoek in het spijsverteringskanaal en de darmen waar het zich aan metalen bindt en niet meer loslaat zodat de metalen veilig afgevoerd kunnen worden. 

Wilde bosbessen: trekt zware metalen uit je hersenen. Wilde bosbessen zijn super helend voor alzheimer en dementie. 

*Deze informatie is afkomstig van Medical Medium.