Empowerment is having answers. Its knowing that your body is not attacking itself. It’s knowing that your genes or hormones are not responsible for your sickness, that you are not a faulty person. It’s knowing that you’re not a bad person either, and that you didn’t create the illness with your mind-set and emotions.

— Anthony William

Over mij

Vanaf mijn 15e had ik regelmatig last van uiteenlopende klachten zoals koortslippen, krentenbaard, constipatie, gordelroos, acne, vermoeidheid etc. Allemaal symptomen en voorbodes van dat wat jaren later kwam: de diagnose Colitis Ulcerosa. De boodschap was duidelijk. Je hebt een chronische aandoening en het is auto-immuun. Lees: een groot mysterie wat uitgelegd wordt als ‘je lichaam valt zichzelf aan’. Vanwege de aard van bepaalde ernstige complicaties veranderde de diagnose een jaar later naar de ziekte van Crohn.  

Gebrandmerkt met een diagnose waar ik nooit meer vanaf zou komen werd ik in het ziekenhuis min of meer gedwongen richting een levenslang behandelplan met immunosuppressiva. Voor mij voelde dat als einde van alles. Mijn zeggenschap en inspraak, mijn immuunsysteem, mijn lichaam, mijn gezondheid en dus mijn vrijheid. Daarnaast geloofde ik diep van binnen absoluut niet dat mijn lichaam zichzelf aanviel. Ik heb de behandeling -intuïtief- geweigerd. 

Alsof het zo moest zijn kwam mijn zus op dat moment in aanraking met een arts die Medical Medium informatie gebruikte om zijn patiënten te helpen. Ik had op dat moment nog geen idee dat dit de grootste verandering van mijn leven zou worden. Was ik sceptisch? Ja best wel. Maar dat veranderde snel toen ik zijn boek Liver Rescue las. 

Ik had onder mijn neus opeens alle antwoorden op al mijn vragen en ja, ik heb gehuild boven zijn boeken. Ik las het en ik wist het zeker: dit is het. Dit zijn de antwoorden, ik snap nu precies waarom ik ziek ben geworden en ik snap ook hoe ik dit zelf kan terugdraaien. Ik bestudeerde de boeken en stelde mijn eigen protocol samen. Met succes: binnen 5 weken waren al mijn ontstekingswaarden weer normaal. Geen spoor van Colitis Ulcerosa of Crohn te vinden en ik knapte in hoog tempo op. Artsen stonden perplex maar waren helaas niet geïnteresseerd in het verhaal. 

Los van mijn darmontsteking heb ik in het jaar dat volgde al mijn andere langlopende klachten opgelost dankzij deze lifestyle: acne, haaruitval, duizeligheid, brainfog, niet scherp zien, concentratieproblemen, hoofdpijn, migraine, hevige menstruatiepijn, bloating en constipatie. Hoe sta ik er vandaag voor? Ik heb eindeloze energie, mijn darmen werken beter dan ooit, ik voel me goed, slaap beter en zie er steeds beter uit. 

Benieuwd naar de details van mijn eigen transformatie? Luister dan naar mijn eigen podcast show Blij met Selderij! Je vindt hem hier.

Ben jij er klaar voor? Let’s change your life(style) together! Meld je aan voor mijn VIP transformatieprogramma.

Liefs,

Wynke

Ik ben dankbaar dat Medical Medium op mijn pad kwam en dankbaar dat ik anderen help deze informatie om te toveren in een nieuwe levensstijl op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

Wil jij ook je leven veranderen? Doe mee aan mijn transformatieprogramma!

Lees hier meer